Frida & Riley

2012-04-18
11:39:06

Ska man ge sig på ett till inlägg?

Det blir det nog. ^^
Har precis suttit och skrivit ner frågor till hemtentan som börjar närma sig med stormsteg. Samtidigt så har jag KLOK-boken i bakhuvudet om att jag ska sätta upp små mål för mig själv så att det inte blir överväldigande. Det har jag gjort nu och nu ska jag ta och göra lite lunch sen så "belöna" mig med att träna på nya stickmetoder. Yaaaay.
Jag vet verkligen hur man roar sig..
Har varit ute och gått med finaste Linda och hennes hundar. Aston fick tokspel och försökte springa över Nellie (och mig själv för den delen) ett par gånger och Nellie stod sedan med munnen FULL av chow chow-päls. Smaskens!
Jag och Linda fick hos ett välbehövligt gott skratt iaf.
Faaaaan.. Så seg jag känner mig i huvudet. Ändå finns det tre spalter kvar i studiehandledningen som jag inte kunnat fått ut någon fråga ifrån. Jääävla bajs också.

Lite Riley info.
(Lite glass och läsa bok är mysigt)
Vi var på väg till dagis imorse och hon cyklade glad i hågen. Hon ville tävla med mig och hon har ju precis lärt sig att bromsa själv i backar så det är typ det som våra promenader består utav. Cykla skitfort eller bromsa. Haha!
Men anyway, hon cyklade på och skrattade och sen när vi kom in till dagis så kom Cornelia springandes och ropade "RIIIIIIILEEEY" och stor bamsekram. Riley blev skitsne. Här skulle det inte kramas eller varas glad för den delen. Haha! Hon stod och surade och jag frågade hur hon kände sig: "Arg" fick jag som svar. Frågade då varför hon känner sig arg, "För att jag är arg". Haha.
Cornelia stod iaf och berättade om att Riley hade med sig sin ryggsäck och att Riley hade en mössa på huvudet osv. Men Riley vägrade bli glad igen. Så jag frågade om hon vill bli glad snart, men det ville hon inte. Jag sa att det är okej att vara arg, det får man vara. Men då så måste Cornelia också få vara glad. "mmm" Det fick hon. ^^
Riley är en klok liten tjej. Hon tittar ju även på ett TV-program som handlar mkt om att läsa av hur andra känner sig. Det har gett henne mycket faktiskt. Om jag är glad så påpekar hon gärna att jag är glad. Samma ifall jag är arg eller ifall hon gråter. Om jag är arg så kan hon även komma fram och säga att jag inte ska vara arg längre utan vara glad istället. För att de är bättre, enligt henne.

Många säger att TV-tittande är dåligt, men jag håller inte med. Jag tycker att de ger Riley någonting då jag själv inte kan vara pedagogisk på alla plan som olika TV-program kan. Hon får titta om hon vill, men hon behöver inte ifall hon inte vill.
Vad tycker ni?

Btw, Garry finner det ju roligt att låta andra få löpa amok på skallen på han.
2012-04-17
19:01:22

En sån där seg dag

Bilden är ju så himla rolig!!
Ja, idag vart det segt. Somnade sent då jag hjälpte en vän med en skoluppgift, men sen så väckte Riley mig tidigt också (typiskt då hon försov sig i förrgår). 
Vi for iväg till BVC imorse då hon blev hemskickad igår för att hon KANSKE hade skabb. BVC dementerade det dock så nu är allt frid och fröjd igen :D
Riley är 95,5 cm lång och väger 14 kg. Lilla smalisen.
Kollar upp info nu kring lite andra tekniker inom stickning/virkning, så mitt intresse är inte så stort här :P
JO! Riley pratar ju så mkt nu. Hon väckte mig för ett par dagar sedan genom att hon hoade ifrån sitt rum. När jag kom dit så sa hon:
R: - Kan inte nå nappen.
J: - Okej, vart är nappen då?
R: Under sängen mamma, behöver lång arm.
J: Behöver du lång arm?
R: Ja mamma, för att få nappen.
Gulliga sötrumpan <3
Nu känner jag en arom av bajs här.. Dags att springa dit. En sak till dock innan jag drar.
Jag satt och badade för ett tag sen (händer så sällan) och då kom Riley in i badrummet och pekade på sig själv "Mamma, vad heter jag?" 
"Du heter Riley"
"Nej mamma, jag heter Thomas"
"...."
2012-04-04
20:43:28

Vad som händer och sker

Ja, vad är det som händer och sker här egentligen?
Det är ju vår (typ) här nu och det gör ju helt klart att saker och ting blir mycket enklare, håller ni inte med?
Men jo, justja. Det som händer här just nu, är att jag går på universitetet och Riley går på dagis. Vardagen knallar på och vi har fått hem lilla Nellie igen också. Hon har varit på ett underbart semesterhem och har nu kommit hem igen. Semesterhemmet är som hennes andra hem och det är nog det bästa hemmet som en hund kan hamna i. Utan tvekan. Skog och mark, mycket utomhus, springa många mil på vintern medans familjen åker skidor.
Jag får alltid dåligt samvete så fort Nellie ska hem hit igen.
På universitetet går det bra. Jag har skitroligt och har träffat helt underbara vänner! Min studiegrupp är fantastisk och jag kommer spilla många tårar ifall gruppen splittras. Däremot så verkar det inte så eftersom att vi är baserad på staden vi bor i, just för att gruppträffarna ska vara enklare att anordna. Men å andra sidan så har jag haft skitkul i mina två olika tvärgrupper också, så jag gillar min klass helt enkelt :D
Jag och Sanne (en kompis ifrån skolan) träffas och har stick/virkjunta. Hon kör på sina raggisar och jag kör på mössor och diverse :P Otroligt roligt!
Med Garry så går det bra. Vi pratar över skype och gör det bästa vi kan av våran situation. Planen är att jag ska dit i sommar, men sparandet går sakta. Har sökt till ett par fonder, så vi får se ifall det kan ge någonting.
Hm..  What else?
Riley snackar som en liten höna just nu. Oj oj oj så mkt som kommer ut ur hennes mun! Hon får så mycket beröm på dagis för att hon är så omtänksam och artig. Alltid "Tack så mkt" eller "varsågod" eller "förlåt". Hon är även väldigt omtänksam emot sina kompisar och går fram till dom när dom är arga och försöker få dom att prata, eller som hon säger "Du måste berätta om smärta". Helt sjukt så mycket hon kan prata nu!
Nu är hon även äldst på sin avdelning. Är det inte helt otroligt? Lilla Riley liksom. Äldst.. Till höst (i mån av plats) så flyttas hon upp till den äldre avdelningen.
Det är roligt att hämta henne på dagis. Jag får mycket kramar och pussar utav både henne och hennes kompis. Så det är mysigt. Dom vill båda leka flygplan, bli kittlade, hoppa i min famn etc. <3 <3
Nej, nu ska jag plugga och sen återgå till min virkning.