Frida & Riley

2014-01-21
12:36:00

"Så mycket luft i någon så liten"

 
 
Igår så var det kursintroduktion i Eskilstuna angående C-uppsatsen. Så hela dagen spenderades i skolan. Sen var det dags att skynda hem för att hämta Riley på dagis, för hon skulle iväg på Lek & Plask som arrangeras på Badhuset i Enköping. Riley är ständigt exalterad över Lek & Plask, då hon går tillsammans med en dagiskompis till henne.
Vi köpte korv på badhuset som hon fick äta och även en badmössa för att skydda hennes långa hår ifrån allt klor, eftersom att det ändå kommer att bli bad där minst en gång i veckan.
Medan hon badade så passade jag på att simma 40 längder. Men det var hur många som helst som simmade så jag fick liksom simma i slow motion typ. Och simmade man i längan bredvid de som simtränade professionellt, så kom svallvågor och stänk så att jag nästan kapsejsade. Ingen lugnande terapi-effekt direkt.
Efteråt var det i alla fall dags för att duscha och basta lite. Väl inne i bastun så har Riley ca 10 000 frågor om ALLT och inget. 
- Varför sitter de nakna tanter där?
- Varför sitter de högt upp?
- Varför är det en hink här?
- Varför är det vatten i hinken?
- Varför kastar man vatten på stenarna?
- Varför blir stenarna varma av vattnet?
- Varför är det varmt på golvet?
- Varför blir det kallt när man öppnar dörren?
Hon startade däremot med en sjudundrande entré, för vad bättre sätt att introducera sig till de bastande folket, om inte genom att lägga av en brakskit?
"Hehe.." fnissar jag lite lätt. Riley asgarvar så det ekar i bastun.
 
Efter alla miljarder frågor så går vi ut ur bastun och ska klä på oss. Det står en kvinna bredvid vårat skåp som håller på att göra sig iordning. Efter att jag har hjälpt Riley att torka sig så börjar hon prutta. Inte högt, men konsekvent. Men sen så höjs prutt-volymen och till slut så låter det som en fanfar som kommer ur den lilla stjärten. Detta samtidigt som hon backar upp och trycker prutt-stjärten emot mitt ben. Kvinnan bredvid slutar upp det hon håller på med och tittar på Riley och säger "Att så mycket luft kan få plats i den lilla kroppen" och Riley kan inte sluta skratta! Jag som försöker vara den seriösa mamma, börjar också skratta.
Hon är så rolig min lilla älskling <3 
 
Nej, nu ska jag ta och vila. Jag mår ruggigt illa idag :-(
 
2014-01-19
21:14:51

Aktiv helg!

Så var det Söndag. Dagarna knatar på i sin eviga takt :-)
I helgen så har det varit show så det stänker om det. Riley är med i Street Feet som har haft föreställning både lördag och söndag. Riley har varit med i två låtar: "Tuff Tuff" och "Tårtan". Behöver jag ens nämna hur gulligt det var?!
 
 
Min finaste, underbaraste, tuffaste, coolaste lilla Riley som bara dansar och skrattar och sjunger! Hela showen var helt fantastisk och Isabel och hennes Street Feet är out of this world!
 


Träning 
 
Under lördagens show, så var jag och tränade, eftersom att biljetterna var slutsålda. Då jag fortfarande hämtar upp mig, så är det lite mera teknik-övningar. Hang Power Clean, Front squat, Clean and Jerk, Deadlifts etc. 
Som avslutning vart det teknik och mobilitet i squats (front, back, OH).
 
Helt ärligt känns det lite underligt att skriva om träning när jag inte gjort det förut, som att jag erkänner nu för er vad det är jag sysslar med. Att jag måste stå lite till svars inför någon.
 
Söndagen så var det dags att återupta HIT'en. Jag har varit borta ifrån den ett tag nu p.g.a. en dålig mental period som resulterat i fysiska och psykiska problem. Men sakta men säkert kommer jag tillbaka igen. Det här passet var stentufft och jag älskar det! Men bara för att jag är tillbaka så är inte mina demoner borta. Jag fick tampas ständigt med tankarna och känslorna och kämpa kämpa kämpa! Men likt fan så överlever man passet och får åka hem igen. 
 
 
Jag skulle gärna skriva mera. Men jag är trött i skallen och kroppen. Dags att stänga ner och starta om. Imorgon är det kursintroduktion, sen dags för Rileys lek och plask och simning för min del.
 
Godnatt!